Anna Liljedahl

Konstiga föräldrar & Nationella
Helluu allihopa! Hoppas att ni har det bra, jag vet att jag inte hnar kunnat blogga på några dagar men det är för att jag har haft en massa att göra. Men jag tänkte ta upp en sak som hände i fredags.
 
Well i fredags hälsade jag på en kompis som bor en bit ifrån mig, jag har inte så värst många vänner här i skåne ännu, eftersom att jag är nyinflyttad sedan några månader tillbaka. Men iallafall så känner jag en kille som bor en bit ifrån mig. Så i fredags så skulle vi träffas och det slutade lite halvt bra.. Vi sågs iallafall, och för mig så hände en massa strul. Jag skulle hämta ut ett paket till Ludwig men det gick inte eftersom hade glömt glömt att skriva sitt namn på en rad, så jag fick ringa upp till hans jobb och prata med honom och förklara läget. Så det "slutade" med att jag skynade mig hem och packade min väska med laddare och fika eftersom att jag skulle till min kompis efter. Så jag hann inte äta lunch, vilket gjorde mig lite sur för jag blev för stressad. Så jag åkte snabbt upp till Ludwigs jobb och lämnade hans körkort och lappen som han glömt skriva på, sedan berättade jag att jag inte hade hunnit äta lunch så då frågade han om jag fick äta något hos min kompis, och det skulle jag fått göra om INTE hans mamma hade sagt något. Så jag ringde min kompis och fråga om jag kunde få en macka iallafall för att jag inte hade hunnit äta, och han checka med sin mamma och det "gick tyvärr inte". Men oj.. Jag kan förstå att om man inte har så mycket bröd hemma kanske det är en sak, men nu fanns det massor av bröd. Så tyvärr blev det ingen macka för mig.. Och då tänker ni säkert, "Varför köpte du inget??" då kan jag säga att jag inte hade pengar till att köpa något. Så jag gick hungrig en hel dag, och höll inne all ilska. För när jag inte äter blir jag jättearg och tjurig, men jag fick hålla inne det.. Och vid ca 16 på eftermiddagen fick jag svar av Ludwig och då berättade jag allt.. Så han var gullig och swishade 50kr till mig. Och en till sak jag reagerae på hemma hos min kompis det var att det var ett hänglås på skafferiet.. ETT HÄNGLÅS!! WHAT!! Och det där hänglåset är för att hålla MIN kompis borta från skafferiet av någon konstig anledning! Medan hans storebror och lillebror får ta vad dem vill när dem vill.. Men INTE min kompis.. Det gör mig så himla arg, att man behandlar sitt/sina barn på de sättet!!
Så när jag åkte ifrån min kompis vid ca 17.40 så hade jag blandade känslor..
 
Men nu åter till något som har med skolan att göra.. Nämligen NATIONELLA!!
Många gjorde nationella idag, bland annat jag. För er som inte vet så är jag född 1998 men jag tar inte studenten i år, utan jag tar det nästa år istället.
Men jag hade nationella i matte idag, och det där med "hur det gick" det kan vi jue diskutera någon annan gång tycker jag! HAHAH... För jag känner spontant att jag inte alls vill snacka om det.. Och det räcker med att jag satt typ till 13.20 och sedan ville jag inte prata om det mera. 
Så efter att jag var klar så hängde min kompis Martin med mig till min mamma för att packa ihop lite kläder jag skulle ha med till skåne. Så vi packade snabbt sedan tog vi bussen till stationen och under bussresan pratade vi en massa om olika saker. Vi pratade bland annat om nästa år när vi ska gå på balen då vi går i 3an. Och jag kan bara säga att jag tycker att detta året i 2an har gått riktigt fort!! Så då kan jag tänka mig att 3an också kommer gå snabbt, vilket jag hoppas!!!
 
Jo och imorgon ska min pappa ta mina datorer, alltså min nya mac i rosé färg och min gammla för att hjälpa mig fixa lite saker eftersom jag inte fattar hur jag ska göra, så får han ta dom och fixa det. Så det kommer inte bli något bloggande på 1-3 dagar, men ni klarar jue er!
Men ni får ha en underbar kväll!!
 
 
Bild från idag då jag hade en kort rast innan nästa del prov i nationella!
Myshelg
Helluu, har ni haft en mysig helg? Det har iallafall jag. Jag har blivit firad både i fredags och i lördags. Som ni läste i fredags den 5 maj så fick jag presenter av mina föräldrar.Varje år den 6 maj firar alltid jag och min mamma och min pappa, för det var det datumet mna föräldrar väntade på mig på Oslos flygplats. Det var den dagen jag kom till Sverige. Så den 6 maj varje år firar jag och mina föräldrar lite extra för att det är en så speciell dag.
 
Helgen för mig har varit SUPER mysig. Så fredags åt jag då lunch med mamma och pappa och då fick presenter.
I lördags blev jag och min kille Ludwig bjudna till min mammas kompis, för att fira mig. Och vad mer kan jag säga?
God mat och riktigt trevligt var det!! Det var jue inte bara en måltid eller vad man ska säga.. Det var TRERÄTTERS!!
 
 
 
 
En riktig myskväll!!
 
Igår lagade jag och Ludwig en god fiskgryta, och så hade vi en mysig kväll med att kolla Game Of Thrones.
 
 
Och det här med Game Of Thrones... Jag ska vara ärlig nu.. Många kommer ogilla mig.. Men ärligt talat så AVSKYDDE jag det i början. Ludwig satt och sa " Om du inte gillar det efter sägsong 2 så slutar jag tjata på dig att vi ska titta..." Visst bra deal tyckte jag.. Och när sista avsnittet på sägsong 2 var slut.. Då asså DÅ var jag besatt och vill bara titta mer! Så nu är jag inne på sägsong 4 och är ganska besatt!
Har du inte tittat på Game Of Thrones så gör det!! Det är riktigt bra. Ni kan väll lämna en kommentar om ni har sett Game Of Thrones eller inte, hade varit kul att se!
 
Respektera varandra?!
Hellu!!!! Hoppas ni har det riktigt bra!
 
Idag ska jag på en lite lunchdejt med mina föräldrar och att fira en lite speciell dag. Eftersom att jag har flyttat så kan jag tyvärr inte fira den 6 maj med min mamma imorgon, så då bestämde vi att jag, mamma och pappa skulle äta lunch tillsammans idag. Den 6 maj är en speciell dag, det var den dagen mina föräldrar hämtade mig på Oslos flygplats. Det var den dagen dom fick träffa mig för första gången. den dagen kom jag till Sverige sent på natten!
Så det är därför jag, mamma och pappa ska äta lunch idag och fira mig idag, för att jag inte är hemma imorgon.
Men jag fick öppna presenterna idag istället, och det var fina saker. Jag trodde aldrig att jag skulle få en ny dator för jag har inte dirket behövt det, men jag är riktigt glad ändå och ser fram emot att börja använda den möjligtvis nästa vecka!!
 
 
 
 
 
 
Men jag tänkte ta upp en sak som hände igårkväll..
Det här med att respektera varandra.. När man bor i lägenhet så ska det vara tyst vid 22.00 om man spelar musik.
Och det som inträffade igår var att några grannar spelade hög musik vid den tiden. Och ska jag vara ärlig så gick vi och la oss rätt tidigt för att Ludwig börjar jobba 06.45 och han ska gå upp runt klockan 6 på morgonen. Så klart man blir irriterad, speciellt om det är en TORSDAG. Jag har mer förståelse om det är en fredag eller lördag lixom.
Vem festar en torsdag?! Jo dom under oss. Och vi trodde det var över oss, så tillslut gick vi upp och knackade på för att be dom att sänka, men ingen öppnade.. Sedan trodde vi att det var bredvid oss, så åter igen började vi knacka på där, ingen öppnade. Tillslut kom Ludwigs syster på att det var under oss, så well.. Vad gjorde vi då?
Jo vi fick gå ner och be dom sänka. Men de gjorde dom inte. Jag tycker verkligen att man ska lyssna på sina grannar och visa hänsyn.
Mannen som då öppnade var inte så trevlig tillbaka.. Men de är inte vårt problem, har sa till och där efter ska man lyssna tycker jag.